De Etalage – week 39

KBO Gronsveld-Rijckholt

Beste lezers,

Deze week kunt u nog stemmen voor onze KBO bij de RABOBANK. Niet vergeten, want uw stem is veel geld waard. We doen ook nog steeds mee bij de spaaractie van Plus-Eijsden. Kijk naar onze rode box en doneer ook enkele zegeltjes voor onze club. Wat fijn dat u aan ons denkt, hartelijk dank daarvoor!

Beste KBO leden,

Afgelopen donderdag,  19 september, hebben we met aandacht en ontroering geluisterd naar de mooie liedjes van Ruud Verhoeven. Niet enkel met liedjes van Edith Piaf, maar ook van andere beroemdeheden, zoals Gilbert Becaud en Charles Aznavour, Jaques Brel, maar ook Benny Neyman. De melodieën waren bekend, de Limburgse teksten echter héél bijzonder.  Het was, zoals voorspeld, gewéldig leuk en het was genieten. Dank u wel mijnheer Verhoeven. We zien u graag nog eens terug, en dan ook in uw rol als Francoise. Wie zou haar nu niet kennen?

Aanstaande donderdag, 26 september, ontvangen we auteur Chris Willems. Hij zal ons vertellen over de wegkruisjes in het Limburgs landschap. Ieder van ons weet wel waar een kruisje staat en ieder kruisje heeft een eigen verhaal. Ook dit belooft een interessante middag te worden. Niet leden zijn van harte welkom. U wordt om 13.30u verwacht bij Restaurant de Grenedeer aan de Rijksweg in Gronsveld.

Een week later, donderdag 3 oktober, gaan wij ons eerste Oktoberfest vieren. De zaal wordt voor de gelegenheid in stijl omgetoverd. We gaan zingen en sjoenkelen aan lange tafels onder begeleiding van de zang van de Tatermenkes uit Stein, ondertussen drinkend en etend, zoals dat hoort bij dit feest. U mag genieten van 3 gangen: een Mosterdsoepje, Borrelplank met verschillende soorten vlees en Duits brood en Apfelstrudel. Uw bijdrage hiervoor is €15,00. Aanmelden is noodzakelijk, graag voor  27 september. Bel naar Anneke (GSM: 06 121 454 39 ) of Mieke (gsm 0653636447). Overigens…uw bestuur zal zich eenvoudig, doch gepast uitdossen. Doet u mee?

 Een gedicht deze week: 

‘’Oe ien oos Limburg twie sjtraote ziech sjnieje
Haet ’t langs de kaant e kruiske sjtoeën
Aon ’n haog of e mörke, ongder isje of wieje
Of zoe mer gewoen langs e véld mit koeën

(Een fragment van een gedicht van Jeanne Theunissen †29-9-1984)