De Etalage – week 40

Beste lezers,

We doen nog steeds mee bij de spaaractie van Plus-Eijsden. Kijk naar onze rode box en doneer ook enkele zegeltjes voor onze club. Wat fijn dat u aan ons denkt, hartelijk dank daarvoor!

Beste KBO leden,

Afgelopen donderdag,  26 september, hebben we met aandacht en soms met verbazing geluisterd naar Chris Willems, gespecialiseerd in wegkruisjes en auteur van verschillende boeken over dit onderwerp.  Uit de reacties was te merken dat verschillende wegkruisjes herkend werden, van wandelingen of om persoonlijke redenen. En pas nu beseften we dat deze kruisjes om zeer uiteenlopende  redenen geplaatst werden, van het herinneren aan hel en verdoemenis,  tot het beschermen van de oogst, of de herinnering aan een gruwelijke gebeurtenis. De auteur eindigde met een pleidooi voor het behoud van dit gedachtegoed, voor onze kinderen en kleinkinderen. Bestuderen we de wandeltochten langs de wegkruisjes, zoals ze uitgezet zijn door de heemkundeverenigingen of VVV, wordt ook duidelijk dat er nog heel veel kruisjes staan en dat ze goed onderhouden worden. Ja,  het was een leerzame en interessante middag.

Aanstaande donderdag, 3 oktober, gaan wij ons eerste KBO Oktoberfest vieren. De zaal van Restaurant de Grenedeer wordt voor de gelegenheid in stijl aangekleed. We gaan zingen en sjoenkelen aan lange tafels onder begeleiding van de zang van de Tatermenkes uit Stein, ondertussen drinkend en etend, zoals dat hoort bij dit feest. U mag genieten van 3 gangen: een mosterdsoepje, borrelplank met verschillende soorten vlees en Duits brood en apfelstrudel. Uw bijdrage hiervoor is €15,00. Bent u aangemeld, maar onverhoopt verhinderd, bel naar Anneke (GSM: 06 121 454 39 ) of Mieke (gsm 0653636447). Overigens…uw bestuur zal zich eenvoudig, doch gepast uitdossen. Doet u mee?

 Een week later, 10 oktober, is onze voorlaatste dansmiddag van dit jaar. We verwachten u weer bij Restaurant de Grenedeer en hopen opnieuw te kunnen genieten van dansmuziek en beelden. Uiteraard is het de bedoeling dat we zelf weer onze danscapaciteiten benutten, zoals in onze jonge jaren met natuurlijk de muziek van toen. Ook nu verwachten we weer gasten. We starten om 13.30u. 

Quote van de week:   Ik heb altijd gedacht dat bier of wijn slecht voor me was. Ik ben gestopt met denken (uit Pinterest).