De Etalage – week 38

KBO Gronsveld-Rijckholt

Beste lezers,

Heeft u al gestemd op KBO Gronsveld-Rijckholt bij de Rabobank? En stopt u ook uw zegeltjes in de rode box van onze KBO bij Plus Eijsden? Wat fijn dat u aan ons denkt, hartelijk dank daarvoor!

Beste KBO leden,

Afgelopen donderdag,  12 september, hebben wij met interesse gekeken naar de live reportage op  L1 over 80 jaar bevrijding en het bezoek van ons Koningspaar aan Mesch, en dat op een groot scherm. Het was bijna alsof we er zelf bij waren. Tot onze grote verrassing kwam een van onze eigen leden in de documentaire voor, toen hij vertelde dat hij als zesjarig jongetje een vork kreeg van een Amerikaanse officier. Sindsdien eet hij élke dag, al 80 jaren lang, met diezelfde vork. Dat is toch een prachtig verhaal. We hebben echt genoten en zijn blij dat we de mogelijkheid kregen om een snelle programmawijziging door te kunnen voeren. Carla, Marco en Thijs, hartelijk dank voor het zorgdragen voor de techniek. PS. Anneke trakteerde ons op zelfgebakken wafels. Ze waren heerlijk!

Aanstaande donderdag, 19 september krijgen we dus de beloofde muzikale middag. Ruud Verhoeven zal voor ons zingen met liedjes van Edith Piaf, maar met Limburgse teksten. Dit schijnt geweldig leuk te zijn. Niet leden zijn van harte welkom, zij betalen €5,00 entree. U wordt om 13.30u verwacht in Restaurant de Grenedeer aan de Rijksweg in Gronsveld.

Een week later, 26 september, ontvangen we auteur Chris Willems. Hij zal ons vertellen over de wegkruisjes in het Limburgs landschap. Ieder van ons weet wel waar een kruisje staat en ieder kruisje heeft een eigen verhaal. Ook dit belooft een interessante middag te worden. Ook nu zijn niet leden welkom. U wordt om €13.30u verwacht bij Restaurant de Grenedeer aan de Rijksweg in Gronsveld.

 Quote van de week:  Les gens disent que je peux même chanter l’annuaire téléphonique et le rendre beau.(Mensen zeggen dat ik zelfs het telefoonboek kan zingen en mooi laten klinken).  Edith Piaf.

Attentie Attentie!  Wij doen weer mee aan 2 Spaaracties:
1: Sponsoractie van de PLUS
Wij zijn als vereniging  ingeschreven om deel te nemen aan de PLUS sponsoractie die 1 september a.s. start en duurt tot 26 oktober 2024. Er wordt in totaal voor 15.000,00 gesponsord.
Hoe werkt de actie:
  • U krijgt bij iedere € 10,00 aan boodschappen een zegel.
  • Uw zegels stopt u in onze goed herkenbare, rode verenigingsbox.
  • Wij maken onze box elke 14 dagen leeg, plakken de zegels op spaarkaarten en geven per mail de tussenstand door.
  • Iedere volle spaarkaart is € 4,00 waard.

2: Rabo ClubSupport

Net als voorgaande jaren zijn wij weer aangemeld voor deze actie. Vanaf 2 september kunt u als Rabo-lid stemmen op jouw 3 favoriete clubs, dus ook op KBO Gronsveld-Rijckholt. Doet u mee? Als u graag hulp krijgt bij het stemmen, helpen wij u graag tijdens een van onze clubmiddagen.

Alvast hartelijk dank voor uw deelname!