De Etalage – week 33

KBO Gronsveld-Rijckholt

Beste senioren van Eijsden-Margraten. Overweegt u om lid te worden van onze vereniging? Dat kan vanaf 1 juli voor maar €15,00 voor de rest van dit  jaar. Bel naar Anneke (GSM: 06 121 454 39 ) of Mieke (gsm 0653636447).

Beste KBO leden,

Afgelopen donderdag, 8 augustus, werden wij geïnformeerd over voorschriften over het gebruik van voedsel door verschillende godsdiensten, en wel op een bijzondere locatie: de mooie kantine van onze plaatselijke voetbalclub SCG. Ons werd duidelijk dat de verschillende godsdiensten het eens zijn over het gebod ’’Gij zult niet doden’’  (…dus ook geen dieren, …..dus ook geen vlees of vis eten). Na het informatieve deel kregen de toehoorders de kans om vragen te stellen. Daar werd graag gebruik van gemaakt, ook ten aanzien van andere aspecten van de religies. Hartelijk dank presentatrice Rasa de Zanger en ook dank aan de vrijwilligers van SCG. Jullie hebben ons een mooie middag bezorgd.

Aanstaande donderdag, 15 augustus, gaan we weer bewegen of dansen op de muziek uit onze jeugdjaren. Ja ja, we blijven bezig. Luisteren naar de muziek en kijken naar de dansers is ook fijn. Het gaat tenslotte om een gezellige middag tussen leeftijdsgenoten. Voor deze middag zijn door onze DJ. ook niet leden uitgenodigd om mee te dansen. Dat geldt dus ook voor andere senioren van Eijsden-Margraten. Kom een kijkje nemen en voel u vooral welkom. Niet leden betalen €2,50 entree, maar dat is het zeker waard! U wordt om 13.30u verwacht in de zaal van Café Groeselt aan de Stationsstraat in Gronsveld.

Een week later, 22 augustus, strijken we weer neer op de sportvelden van SCG. Deze keer gaan we Jeu de Boule spelen op 4 banen die keurig afgezet worden met de witte lijnen van de voetbalclub, is dat niet geweldig! Heeft u nog jeu de boule ballen liggen? Neem ze dan mee. U wordt om 13.30u verwacht bij de sportvelden van SCG. Niet leden zijn ook welkom.

Quote van de week:  Neem meer kansen. Dans meer dansen (auteur onbekend).

Hartelijke groeten