De Etalage – week 32

KBO Gronsveld-Rijckholt

Beste senioren van Eijsden-Margraten. Overweegt u om lid te worden van onze vereniging? Dat kan vanaf 1 juli voor maar €15,00 voor de rest van dit  jaar. Bel naar Anneke (GSM: 06 121 454 39 ) of Mieke (gsm 0653636447).

Beste KBO leden,

Afgelopen donderdag, 1 augustus, zijn wij weer begonnen met een wandeling, Hoewel het weer warm en onweerachtig leek, durfden een groot aantal leden de wandelschoenen aan te trekken en gingen zij onderweg voor een flink ommetje en jawel…het bleef droog. Het koffiedrinken op het terras daarentegen werd royaal gezegend van boven.  Onze leden zochten dus hun heil in het café …en daar werd het nog heel gezellig.

Aanstaande donderdag, 8 augustus, krijgt u een interessante lezing aangeboden van Rasa de Zanger, medewerkster van Klooster Wittem. Haar verhaal zal gaan over voorschriften over het gebruik van voedsel door verschillende godsdiensten. De katholieke traditie kent o.a. de Vasten, de tijd van carnaval tot Pasen. De islam, het judaïsme, boeddhisme en hindoeïsme hebben ook dit soort ‘spijswetten’. Waar komt dit vandaan? Wat zit erachter?

Let op! U wordt om 13.30u verwacht in de kantine van onze Gronsveldse voetbalclub SCG aan de Burgemeester van Laarstraat 1 in Gronsveld. Ook niet leden zijn welkom!

Een week later , 15 augustus, gaan we weer bewegen of dansen op de muziek uit onze jeugdjaren. Luisteren naar de muziek en kijken naar de dansers is ook fijn. Het gaat tenslotte om een gezellige middag tussen leeftijdsgenoten. Voor deze middag zijn door onze DJ. ook niet leden uitgenodigd om mee te dansen. Dat geldt dus ook voor andere senioren van Eijsden-Margraten. Kom een kijkje nemen en voel u vooral welkom. Niet leden betalen €2,50 entree, maar dat is het zeker waard! U wordt om 13.30u verwacht in de zaal van Café Groeselt aan de Stationsstraat in Gronsveld.

Quote van de week:  Er is geen enkele religie die de waarheid bezit, maar elke religie heeft een stukje van de waarheid. (Dalai Lama)

Hartelijke groeten