De Etalage – week 30

Beste senioren van Eijsden-Margraten. Overweegt u om lid te worden van onze vereniging? Dat kan vanaf 1 juli voor maar €15,00 voor de rest van dit  jaar. Bel naar Mieke (gsm 0653636447) of Lilian (gsm 0681003473).

Beste KBO leden,

Donderdag, 27 juni, was onze laatste clubmiddag voor de vakantie. Wij genieten nog na van de lekkere Italiaanse gerechten én de mooie liedjes van ons koor. Deze keer werden wij opnieuw verrast door ons koor. Zij presenteerden zich als zangers die zo uit een pizzeria leken te komen.  Hartelijk dank aan koor en dirigente, die er telkens weer wat moois van maken. En dank aan onze voortreffelijke koks. We hebben er weer een mooie en smakelijke herinnering bij.

Donderdag, 1 augustus, treffen wij elkaar weer voor een wandeling van ongeveer 1 uur, met na afloop koffie met vlaai (à €6,00) in Café Groéselt. De wandelaars starten om 13.30u bij de kerk in Gronsveld. Er zal in 2 groepen gewandeld worden. De snellere lopers maken de tocht onder leiding van Harold Peerboom. De wat langzamere lopers zullen wandelen onder leiding van Sonja Smeets. Voor de leden die niet gaan wandelen, maar wel koffie komen drinken, gaat Café Groéselt om 14.00u open. Voor deze activiteit kunt u zich nog tot 26 juli aanmelden bij Mieke (gsm 0653636447) of Lilian (gsm 0681003473).

Een week later, 8 augustus, krijgt u een interessante lezing aangeboden van Rasa de Zanger, medewerkster van Klooster Wittem. Haar verhaal zal gaan over voorschriften over het gebruik van voedsel door verschillende godsdiensten. De katholieke traditie kent o.a. de Vasten, de tijd van carnaval tot Pasen. De islam, het judaïsme, boeddhisme en hindoeïsme hebben ook dit soort ‘spijswetten’. Waar komt dit vandaan? Wat zit erachter? Let op! U wordt om 13.30u verwacht in de kantine van onze Gronsveldse voetbalclub SCG aan de Burgemeester van Laarstraat 1 in Gronsveld.

Quote van de week: Mijn oma begon vijf kilometer per dag te lopen toen ze zestig was. Ze is nu zevenennegentig en we weten niet waar ze is. (Ellen DeGeneres)

Hartelijke groeten