De Etalage – week 9

Beste KBO leden,

 • Afgelopen donderdag, 22 februari zijn we met de bus op stap gegaan naar het Limburgs Museum in Venlo. Wij maakten een goede start met een lekkere lunch in de brasserie en werden daarna door twee geduldige gidsen door het museum geloodst. Na een uitleg over het gebouw zelf kregen wij een leuk en interactief beeld van onze Limburgse cultuur, onze gebruiken en rituelen, van geboorte tot graf. Herkenbaar, leuk en interessant. En wij zagen dat ook Eijsden en Gronsveld in de videobeelden voorbij kwamen. Voor de belangstellenden is er een uitgebreide tentoonstelling over onze provincie, van Prehistorie tot en met Romeinse tijd. En daar kwamen we de vuursteen uit Rijckholt tegen. Wist u dat wij afstammen van een bevolking uit Rusland, maar dat later ook mensen migreerden uit het zuiden. De gids verhaalde: “En toen kwamen de Bataven…” We waren meteen onder de indruk. Imposante verschijningen hoor. Kijk maar naar onze deelneemster die deze Bataaf de hand gaat geven!
 • Aanstaande donderdag, 29 februari, houden wij onze algemene ledenvergadering. De uitnodiging hiervoor heeft u via de mail ontvangen. Mocht dat niet zo zijn: Bij deze onze agenda:

Agenda:

  • Opening door voorzitter
  • Notulen jaarvergadering d.d. 26-01-2023 (reeds in uw bezit).
  • Financieel jaaroverzicht 2023
   • Jaarverslag penningmeester
   • Kascontrole
  • Jaarverslag secretaris
  • Jubilarissen en vrijwilligers
  • Contributie 2025
  • Mededelingen: door de voorzitter
  • Rondvraag en Sluiting
   • Na de pauze zijn dia’s te zien van onze activiteiten van het afgelopen jaar. Daar zijn hele leuke bij!
 • Een week later, 7 maart, organiseren we weer een hele leuke middag voor u: een culinaire spellenmiddag. Wij gaan in paren verschillende spelletjes spelen, telkens afgewisseld met een culinair dinertje van 3 gangen. De spelletjes die gespeeld worden zijn Jokeren, Rummikub en UNO. Deelname kost €15,00. Uiteraard is aanmelden noodzakelijk. U kunt bellen tot en met 29 februari naar Anneke (GSM: 06 121 454 39)of Mieke (GSM: 06 536 364 47)

Quote van de week:  En nu is het tijd voor een écht plan, zo eentje waarbij het eerst  8 keer fout mag gaan ( Loesje)

Hartelijke groeten.