De Etalage – week 45

KBO Gronsveld-Rijckholt

Beste KBO leden,

Afgelopen donderdag, 2 november, was onze laatste kienmiddag van dit jaar. Vrouwe Fortuna was weer selectief bezig. Enkele leden vielen meerdere keren in de prijzen en aan een tafel leek het geluk regelmatig aan te kloppen. Hartelijk gefeliciteerd aan de winnaars, het is jullie oprecht gegund. Voor de aanwezigen die niet bij de gelukkigen hoorden, jullie krijgen dit mooie gedichtje cadeau: Het leven is geen kwestie van verliezen of winnen, maar simpelweg van doorgaan en soms opnieuw beginnen (Martijn Gijzemijter).

Aan het begin van de middag kregen we uitleg van Maria Janssen over een mooi vrijwilligersinitiatief, genaamd ‘’Vier het leven’’. Hierdoor wordt het mogelijk om onder begeleiding van een vrijwilliger naar het theater te gaan. Belangstelling? Bezoek de website: https://4hetleven.nl/activiteiten.

Ook kregen we bezoek van Marie-Louise Dodemont, medewerkster van de Rabobank, die ons een prachtige cheque overhandigde met de opbrengst van RaboClubSupport. Hartelijk dank aan allen die op ons gestemd hebben. We komen weer een stapje dichter bij ons doel.

Aanstaande donderdag 9 november, gaan wij met de bus naar Büllingen Onze bestemming: Ars Krippana. Heeft u zich aangemeld, zorg dat u rond 10.15u aan de Kerk van Gronsveld bent. De kosten bedragen €28,50 (bus + entree) die u contant kunt voldoen tijdens het instappen in de bus.  

 • Rond 12.00u gaan we lunchen in Hotel-Restaurant-Café Schröder. Voor uw lunch maakt u zelf een keuze en u rekent ook zelf af.
 • Rond 13.00u gaan we naar Ars Krippana. Deze tentoonstelling is op de begane grond en er zijn voldoende rustbanken, is ons verteld.
 • Voor de liefhebbers is het mogelijk om in een aangrenzend café koffie te gaan drinken.
 • Rond 16.00u zullen we met de bus weer naar huis gaan.
 • Zorgt u dat u iets te drinken en te eten bij u hebt voor in de bus. We zullen rond 17.30u weer in Gronsveld zijn.
 • Bent u wel aangemeld, maar onverhoopt verhinderd, geef dit dan door aan Anneke (GSM: 06 121 454 39 ) of Mieke (GSM 06 536 364 47)

Wij wensen u allen een heerlijk dagje uit!

Volgende week donderdag, 16 november, is alweer onze laatste beweegmiddag van dit jaar. Onder leiding van fysiotherapeute Ingrid van FysioCare Maastricht, werken wij weer trouw aan onze conditie en balans. Na de pauze zullen wij weer spelletjes spelen: rummikub, kaarten of sjoelen. Deze activiteit is gesubsidieerd en toegankelijk voor alle senioren van Eijsden-Margraten. Denk aan geschikte kleding en schoeisel. U wordt om 13.30u verwacht bij Restaurant de Grenedeer aan de Rijksweg 41 in Gronsveld.

Mopje van de week:  Ik gleed uit bij een bushalte; ik ging de ene kant op en mijn haar ging de andere kant op. Dat was het einde van mijn pruik. (Tia Carrere van Tia)

Tot volgende week.

 

Een tweede stukje voor de Etalage deze week: Doel: werven van leden.

Aan alle senioren uit onze regio

Beste senioren uit onze regio.

U vraagt zich af waarom wij, de KBO Gronsveld-Rijckholt , een apart stukje publiceren. Op de eerste plaats zoeken wij jonge en oudere senioren die onze vereniging een warm hart toedragen en ons willen steunen met een lidmaatschap. Niet alleen een lidmaatschap, maar ook de mogelijkheid om ons als vrijwilliger te helpen bij onze activiteiten. Misschien heeft u ook leuke ideeën die onze vereniging nog gezelliger kunnen maken (want gezellig zijn we!). Wij zijn reuze benieuwd en u bent van harte welkom.

Dit zijn alle voordelen op een rijtje:

 • Deelname aan ontspannende, inspannende, informatieve en vooral gezellige activiteiten.
 • Meer sociale contacten, u leert weer andere mensen kennen, en daar zijn hele leuke bij!
 • 11 maal per jaar het magazine ONS Limburg met artikelen die onze generatie aangaan.
 • Ook kunt u elk jaar hulp vragen bij uw belastingaangifte.
 • Én dat voor maar €30,00 per jaar. Voor een Tesla bent u meer kwijt!

Heeft u interesse? Kijk eens op onze website https://kbogronsveld-rijckholt.nl/

Bel gerust naar Lilian (0681003473) of Anneke (0612145439)