De Etalage – week 42

KBO Gronsveld-Rijckholt

Beste KBO leden,

Afgelopen donderdag, 12 oktober, werden wij onderhouden door Dhr. Hubert van Loo, een gepassioneerde en begaafde verteller met een behoorlijke dosis humor. In zijn beeldpresentatie van natuurfoto’s van alle seizoenen, liet hij ons genieten van verschillende landschappen, vakwerkhuizen, planten, vogels en zoogdieren. Én hij vertelde ons ook hoe de Belgische piloten thuis weten te komen (haha). Ook sprak hij over zijn ervaringen als jachtopziener. Onze leden luisterden aandachtig en genoten zichtbaar. Het was (alweer) een geweldige middag.

Aanstaande donderdag, 19 oktober, gaan wij weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeute Ingrid van FysioCare maastricht. Wij besteden weer aandacht aan onze conditie en balans en doen dat op een speelse manier. Na de pauze worden de sjoelbakken weer van stal gehaald. U kunt dan ook kaarten of rummikub spelen. Deze activiteit is gesubsidieerd en toegankelijk voor alle senioren van Eijsden-Margraten. Denk aan gemakkelijk zittende kleding en goed schoeisel. U wordt om 13.30u verwacht bij Restaurant de Grenedeer aan de Rijksweg in Gronsveld.

Een week later, 26 oktober, is onze herdenkingsbijeenkomst. Samen staan we stil bij de overleden leden of partners van leden van het afgelopen jaar. We hopen dit op een mooie, serene en harmonische manier te doen, met zang en mooie gedichten en teksten. Wij ontvangen u graag om 13.30u

Dan willen wij graag uw aandacht vestigen op ons laatste uitje van dit jaar. Donderdag 9 november gaan wij met de bus naar Büllingen Onze bestemming: Ars Krippana (voor een voorproefje: kijk eens op https://www.arskrippana.net/nl/) We vertrekken om 10.30u, maken een mooi ritje door de natuur, gaan lekker lunchen en daarna een mooie tentoonstelling van kribbetjes bezoeken. Én: we zijn rond 17.30u weer thuis. Aantal deelnemers: minimaal 30, maximaal 48. Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen de kosten €35,00 tot €45,00 pp. bedragen. Niet-leden mogen uiteraard ook mee, immers hoe meer deelnemers, hoe goedkoper het wordt. Gaat u mee, geef dit dan door aan Anneke (GSM: 06 121 454 39 ) of Mieke (GSM 06 536 364 47). Aanmelden kan tot en met 19 oktober.

Quote  van de week: Gymnastiek is voor het lichaam, wat lezen is voor de geest (naar Sir Richard Steele)

 Hartelijke groeten van Anneke en Lilian.