De Etalage – week 41

Beste KBO leden,

Afgelopen donderdag hebben we met 5 groepen het terrein van Grueles doorkruist voor een speurtocht. We werden echt verrast door de interessante vragen en de leuke wandeling over het terrein. Het was mooi weer en het avontuur was goed bevallen. Opmerkelijk was dat enkele leden voortdurend een telefoontje kregen, maar dat verhoogde alleen maar de pret.Terwijl we genoten van de koffie en vlaai gaf Frans van de Weerdt het antwoord op de gestelde vragen. We zijn alweer enkele heemkunde-weetjes rijker. Een dikke proficiat voor groep Sonja. Haar deelnemers kregen een heerlijke fles appelsap mee naar huis. Het was een geweldig leuke middag. Hartelijk dank Frans en hopelijk tot de volgende keer.

Aanstaande donderdag, 12 oktober, worden wij onderhouden met een virtuele wandeling door het Heuvelland. Dhr. Hubert van Loo neemt ons mee op een wandeling door een stukje Zuid-Limburgs landschap, het zogenaamde “Mergelland.” Hij laat ons verschillende landschappen, vakwerkhuizen, planten, vogels en zoogdieren zien. Ook zijn ervaringen als jachtopziener komen aan bod. Dit alles vertelt hij op een leuke en humoristische manier. Het belooft alweer een interessante middag te worden. Ook niet-leden zijn welkom. Zij betalen €2,50 entree. Wij verwachten u om 13.30u bij restaurant de Grenedeer

Een week later, 19 oktober, gaan wij weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeute Ingrid van FysioCare maastricht. Wij besteden weer aandacht aan onze conditie en balans en doen dat op een speelse manier. Na de pauze worden de sjoelbakken weer van stal gehaald. U kunt dan ook kaarten of rummikub spelen. Deze activiteit is gesubsidieerd en toegankelijk voor alle senioren van Eijsden-Margraten. Denk aan gemakkelijk zittende kleding en goed schoeisel. U wordt om 13.30u verwacht bij Restaurant de Grenedeer aan de Rijksweg in Gronsveld.

Dan willen wij graag uw aandacht vestigen op ons laatste uitje van dit jaar. Donderdag 9 november gaan wij met de bus naar Büllingen Onze bestemming: Ars Krippana (voor een voorproefje: kijk eens op https://www.arskrippana.net/nl/) We vertrekken om 10.30u, maken een mooi ritje door de natuur, gaan lekker lunchen en daarna een mooie tentoonstelling van kribbetjes bezoeken. Én: we zijn rond 17.30u weer thuis. Aantal deelnemers: minimaal 30, maximaal 48. Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen de kosten €35,00 tot €45,00 pp. bedragen. Niet-leden mogen uiteraard ook mee, immers hoe meer deelnemers, hoe goedkoper het wordt. Gaat u mee, geef dit dan door aan Anneke (GSM: 06 121 454 39 ) of Mieke (GSM 06 536 364 47). Aanmelden kan tot en met 19 oktober.

Quote  van de week: Bij elke wandeling in de natuur ontvangt men meer dan men zoekt (John Muir)

 Hartelijke groeten van Anneke en Lilian.