De Etalage – week 25

Beste KBO leden,

Met excuses een week later dan bedoeld:

Donderdag, 8 juni, hebben wij genoten van alle verhalen van onze Majoor, Koning, Koningin én Secretaris van onze Schutterij. De Majoor verhaalde over zijn overwegingen om zich kandidaat te stellen voor zijn functie en toonde ons het handboek waaruit hij al zijn taken kan aflezen. Ook maakte hij duidelijk dat hij élke dag met deze taak bezig is en wij citeren: ‘’Als voorzitter moet je heel veel zeggen, en vergeet je nog meer van wat je moet zeggen’’.

De Koning vertelde over zijn kennismaking met onze schutterij, zijn schoonvader en diens houten vogel in de schuur, het vragen van zijn koningin, zijn gedachten tijdens het vogelschieten en de interne overtuiging dat het hem ging lukken. De spanning in de zaal was voelbaar.

De Koningin vertelde over haar voorbereiding op Pinkstermaandag, vooral de zorg voor voldoende outfits, eventuele hofdames die ze zou kiezen, haar tocht met belemmeringen toen zij haar Koning de bloemen ging brengen, de tocht met de Koninginnewagen. Ook las zij haar Dich nog eens voor. Geweldig.

De Secretaris vertelde over het zegenen van de graven en de problemen waar hij zich vandaag de dag voor gesteld ziet. Ook kregen we inzage in de boeken waarin nauwgezet en handgeschreven bijgehouden wordt wie Schut gemaakt is en trouw het Schuttengeld betaald. Het was machtig interessant. Als kers op de taart werd door onze leden spontaan het Schuttenlied gezongen. Hartelijk dank Philip, Luud, Françoise en Louis. Dit was een mooie middag.

Afgelopen donderdag, 15 juni, hebben wij op advies van de fysiotherapeut van FysioCare Maastricht het verantwoord bewegen laten vervallen. Het was té warm. Wel hebben we met een groot aantal leden geborreld op het terras van Eetcafé Riekelt, helemaal passend bij het warm weer protocol voor senioren. Weinig doen en vooral veel drinken. Dat is gelukt!

Nu hebben wij enkele weken vakantie (met uitzondering van de uitstap met de MuseumPlusBus).

We beginnen onze clubmiddagen weer, afhankelijk van het weer,  met verantwoord bewegen op 20 juli, dus alvast een fijne vakantie gewenst.

 Attentie. Op donderdag 6 juli gaan we met de MuseumPlusBus naar het Noord Brabants Museum in Den Bosch.

  • We stappen om 9.15u op aan de kerk in Gronsveld.
  • Eenmaal in het museum worden we ontvangen met koffie, krijgen hierna een rondleiding van 1 uur door een gids en gebruiken daarna de lunch.
  • De lunch kost €14,00, die u van tevoren contant betaalt in de bus.
  • Na de lunch bent u vrij om zelfstandig het museum te bezoeken (of naar de er vlakbij gelegen St. Janskerk te gaan).
  • Wij vertrekken weer met de bus om 16.00u.
  • We verwachten rond 17.30u weer thuis te zijn.

Denk eraan  om een snack en iets te drinken bij u te hebben, vooral bij warm weer.

Quote van de week:

Immers, het mooiste van een vakantie is misschien niet zozeer om zelf uit te rusten, maar om alle andere mensen nog te zien werken. (Kenneth Grahame)

PS: Mocht u van plan zijn om lid te worden van onze vereniging? Dat kan vanaf 1 juli voor maar €15,00 voor de rest van dit nog héle lange jaar.

Hartelijke groeten.