De etalage – Week 24

Beste KBO leden,

Afgelopen donderdag, 8 juni, hebben wij genoten van alle verhalen van onze Majoor, Koning, Koningin én Secretaris van onze Schutterij. De Majoor verhaalde over zijn overwegingen om zich kandidaat te stellen voor zijn functie en toonde ons het handboek waaruit hij al zijn taken kan aflezen. Ook maakte hij duidelijk dat hij élke dag met deze taak bezig is en wij citeren: ‘’Als voorzitter moet je heel veel zeggen, en vergeet je nog meer van wat je moet zeggen’’.

De Koning vertelde over zijn kennismaking met onze schutterij, zijn schoonvader en diens houten vogel in de schuur, het vragen van zijn koningin, zijn gedachten tijdens het vogelschieten en de interne overtuiging dat het hem ging lukken. De spanning in de zaal was voelbaar.

De Koningin vertelde over haar voorbereiding op Pinkstermaandag, vooral de zorg voor voldoende outfits, eventuele hofdames die ze zou kiezen, haar tocht met belemmeringen toen zij haar Koning de bloemen ging brengen, de tocht met de Koninginnewagen. Ook las zij haar Dich nog eens voor. Geweldig.

De Secretaris vertelde over het zegenen van de graven en de problemen waar hij zich vandaag de dag voor gesteld ziet. Ook kregen we inzage in de boeken waarin nauwgezet en handgeschreven bijgehouden wordt wie Schut gemaakt is en trouw het Schuttengeld betaald. Het was machtig interessant. Als kers op de taart werd door onze leden spontaan het Schuttenlied gezongen. Hartelijk dank Philip, Luud, Françoise en Louis. Dit was een mooie middag.

Komende donderdag, 15 juni, gaan we weer verantwoord bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut van FysioCare Maastricht. Het wordt goed weer, dus gaan wij bewegen op het grasveldje achter de parkeerplaats bij Eetcafé Riekelt langs de Voerenweg. Liefhebbers kunnen ook jeu de boule gaan spelen. Na afloop gaan we borrelen op het terras. Deze activiteit is gesubsidieerd en toegankelijk voor alle senioren van Eijsden-Margraten. Denk aan gemakkelijk zittende kleding en goed schoeisel. U wordt verwacht om 13.30u. bij Eetcafé Riekelt.

Hierna hebben wij enkele weken vakantie. (met uitzondering van de uitstap met de MuseumPlusBus). We beginnen weer met verantwoord bewegen op 20 juli, dus alvast een fijne vakantie gewenst.

Attentie. Op donderdag 6 juli mogen wij, 70-plussers, met de MuseumPlusBus naar het Noord Brabants Museum in Den Bosch. GRATIS (met uitzondering van de lunch). Ook niet leden kunnen zich aanmelden.

We stappen om 9.15u op aan de kerk in Gronsveld, worden in het museum ontvangen met koffie, krijgen een rondleiding van 1 uur door een gids, gebruiken daarna de lunch (€14,00, die u contant betaalt in de bus).

Hierna kunt u nog zelfstandig het museum bezoeken (of naar de er vlakbij gelegen St. Janskerk). Wij verwachten rond 17.30u weer thuis te zijn. Rollators of rolstoelen zijn geen probleem.

Heeft u wel zin in dit uitje? U kunt dit melden bij Anneke (GSM: 06 121 454 39 ) of Mieke (GSM: 06 53 63 64 47)

Aanmelden graag voor 16 juni. Vanzelfsprekend gaan de KBO leden voor en VOL = VOL.

Quote van de week:

Onderzoek heeft aangetoond dat 2 minuten lachen net zo gezond is als 20 minuten joggen; als je mij zoekt dan zit ik in het park joggers uit te lachen (auteur onbekend)

Hartelijke groeten.