De Etalage – week 23

Dé vereniging waar u graag lid van wilt zijn!

Beste KBO leden,

Afgelopen donderdag, 1 juni, hebben wij ons 30-jarig jubileum gevierd, samen met onze jubilarissen en een groot aantal leden. Het was een hele geslaagde, gezellige middag vol verrassingen. Nogmaals dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingespannen:  ons KBO koor, Jean, Gidia en Mieke, Henri en Agnes. Op deze plek hoort nog een dikke dank-je-wel voor Carla, die de zaal zo mooi versierd had, en een bijzondere dank aan Pierre, Marie-Louise en Maria die ervoor gezorgd hebben dat ons kersverse ‘’ KBO Salonorkest’’ zo mooi voor de dag kwam en voorzien was van de nodige instrumenten en attributen. Ook dank aan M&M&M (Margriet, Maria en Marleen), die het orkest zo charmant hebben versterkt. Tijdens dit optreden gebeurde er van alles. Een toeschouwer merkte bezorgd op dat een bassist een tennisarm riskeerde. Diezelfde bassist brak een snaar van zijn instrument en ging zelfs een enkele keer aan de wandel. Nou ja…U begrijpt toch dat álles wat u hebt zien gebeuren, uitputtend gerepeteerd werd en dus ook exact zo bedoeld was!

Komende donderdag, 8 juni, krijgen we bezoek van de Majoor Philip Gorissen en het  Koningspaar van onze Koninklijke Schutterij St. Sebastianus Gronsveld. Koningin Françoise Spronck en Koning Luud Mesters zullen beslist mooie, ontroerende en grappige verhalen met ons delen over hun Groete Broonk in 2022. En onze Majoor heeft al laten weten met gemak een middag te kunnen vullen. Dat wordt een mooi begin van de komende bronkdagen. Deze middag is ook toegankelijk voor niet leden. U wordt om 13.30u verwacht bij Restaurant de Grenedeer.

Een week later, 15 juni, gaan we weer verantwoord bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut van FysioCare Maastricht. Let op. Bij goed weer gaan wij bewegen op het grasveldje achter de parkeerplaats bij Eetcafé Riekelt langs de Voerenweg. Liefhebbers kunnen ook gaan boulen. Uiteraard is het met warm weer dorstig en gaan we daarna borrelen op het terras. Deze activiteit is gesubsidieerd en toegankelijk voor alle senioren van Eijsden-Margraten. Denk aan gemakkelijk zittende kleding en goed schoeisel. U wordt verwacht om 13.30u.

Attentie. Op donderdag 6 juli mogen wij, 70-plussers, met de MuseumPlusBus naar het Noord Brabants Museum in Den Bosch. GRATIS (met uitzondering van de lunch).

We stappen om 9.15u op aan de kerk in Gronsveld, worden in het museum ontvangen met koffie, krijgen een rondleiding van 1 uur door een gids, gebruiken daarna de lunch (€14,00) en kunnen dan nog zelfstandig het museum bezoeken (of naar de er vlakbij gelegen St. Janskerk). Wij verwachten rond 17.30u weer thuis te zijn. Rollators of rolstoelen zijn geen probleem.

Heeft u wel zin in dit uitje? U kunt dit melden bij Anneke (GSM: 06 121 454 39 ) of Mieke (GSM: 06 53 63 64 47)

Aanmelden graag voor 16 juni. Vanzelfsprekend gaan de aanmeldingen van KBO leden voor.

Quote van de week:

Feesten, als alle goede dingen, komen in drieën:

  • de voorbereiding,
  • het feest zelf
  • én als alles (godzijdank) weer om is. (Kadé Bruin)

Hartelijke groeten.