De Etalage – week 19

Dé vereniging waar u graag lid van wilt zijn!

Beste KBO leden,

Afgelopen donderdag, 4 mei, was het weer gezellig druk tijdens onze spellenmiddag. Er werd druk gekaart, gekletst en gerummikupt.

 

Rond 15.00u hebben wij informatie gekregen van Tanja Bytchkova en Michel Ramakers, werkzaam bij de gemeente Eijsden-Margraten over de WMO, Participatiewet en energietoeslag. Er zijn een aantal regelingen waar wij, de ouderen, een beroep op kunnen doen.  Dat betreft vervoer, huishoudelijke dienst, aanpassingen van de woning, of hulpmiddelen. Maar ook zijn er de mogelijkheden van een persoons gebonden budget. Bovendien werden wij attent gemaakt op het (jaarlijkse) mantelzorgcompliment. Weet u niet zeker of u voor een regeling in aanmerking komt? Hun dringende advies: Altijd aanvragen! Dat kan bij het sociaal team van de gemeente. Telefonisch bereikbaar op nummer 043 4588488 van maandag t/m donderdag van 8.30u-12.00u en van 13.00u – 17.00u en op vrijdag van 8.30u – 12.00u. Zéker doen.

Aanstaande donderdag, 11 mei, doen we iets heel anders. We laten ons informeren over gezichts- en handverzorging voor de oudere huid. Visagiste Cindy Walschots, die gedurende 25 jaren werkzaam geweest is bij Douglas, zal bij enkele leden het verschil laten zien tussen wel of geen make-up en wel of geen handverzorging.  Lijkt u dat niet interessant? Ons wel! Deze activiteit is enkel toegankelijk voor eigen leden.

Een week later, 18 mei, is Hemelvaart en dus geen KBO middag.

Op 25 mei organiseren wij een etentje met Spaanse gerechten en in Spaanse sfeer. Deelname kost €15,00 en dranken zijn voor eigen rekening. U kunt zich voor dit etentje aanmelden tot 18 mei bij Anneke (GSM: 06 121 454 39 ) en Mieke (GSM: 06 536 36447).

Attentie: Deelnemers aan Bloesemtocht kunnen hun bijdrage overboeken op bankrekeningnummer  NL25 RABO 0117 5046 29, onder vermelding van Bloesemtocht 2023 en uw naam.

Quote van de week:  Op een sombere dag is er altijd nog lippenstift (naar Audrey Hepburn)

Hartelijke groeten.