De Etalage – Week 15

Dé vereniging waar u graag lid van wilt zijn!

Beste KBO leden,

Afgelopen donderdag, 6 april hebben we weer gekiend voor leuke prijsjes. Zoals gewoonlijk was er veel animo en werd er enthousiast ‘’kien ‘’ geroepen, zelfs door de voorzitter. Ook was er weer genoeg tijd om gezellig met elkaar door te brengen.  Dat doen we nog eens.

Aanstaande donderdag, 13 april, wordt een interessante lezing gehouden over nanotechnologie. Nicole Vroon, de presentator, gaf ons de volgende informatie:

  • Nanotechnologie in het dagelijks leven:
  • Nooit meer ramen wassen, ja als dat zou kunnen! En wat heeft dat dan te maken met de nieuwste manier om kanker op te sporen, of de houdbaarheid van melk? De afgelopen jaren komen er hoe langer hoe meer producten op de markt die gemaakt zijn met nanotechnologie. Maar wat is dat dan precies? Welke mogelijkheden biedt deze techniek, maar ook, wat is de keerzijde ervan? In deze lezing wordt op eenvoudige wijze uitgelegd wat nanotechnologie is. Hoe maak je iets met nanotechnologie en waarom is nanotechnologie zo belangrijk voor Nederland en Limburg. Wat zijn de voordelen en nadelen van deze techniek, maar ook, hoe zit dat nu met die ramen?

Ook niet-leden zijn welkom. Zij betalen €2,50 entree.

Een week later, 20 april, gaan we weer verantwoord bewegen onder leiding van Fysiocare Maastricht. Deze activiteit is gesubsidieerd en toegankelijk voor alle senioren van Eijsden-Margraten. Denkt u aan geschikt schoeisel en gemakkelijk zittende kleding. U wordt om 13.30u verwacht bij restaurant de Grenedeer aan de Rijksweg in Gronsveld.

 Quote van de week:  Je kunt alleen iets leren als je het nog niet kunt (Omdenker Wicher Hulzenbosch)

Hartelijke groeten.