De Etalage – week 14

Dé vereniging waar u graag lid van wilt zijn!

Beste KBO leden,

Afgelopen donderdag, 30 maart, heeft een groot aantal leden gewandeld, aanvankelijk ook in aangenaam weer. Halverwege werden de wandelaars gezegend van boven, maar tijdens het schuilen voor dat buitje kregen zij een ander natje aangeboden. Hierdoor gesterkt hebben zij  toch droog hun eindbestemming bij Café de Kerteermeister bereikt. Hier werden zij hartelijk ontvangen, zowel door Biena en Koen als door leden die de voetjes al onder de tafel hadden geschoven. Het werd er heel gezellig.

Onze après walk….

Aanstaande donderdag, 6 april, gaan we weer kienen voor leuke prijsjes. Zoals voorheen zullen er 4 rondes gespeeld worden. In elke ronde wordt 4 keer gespeeld voor een kleine prijs en een keer voor een hoofdprijs. Grote kaarten kosten €5,00 en kleine kaarten €1,25. U wordt verwacht om 13.30u bij Restaurant de Grendeer. Introducés zijn welkom.

Een week later, 13 april, wordt een interessante lezing gehouden over nanotechnologie. Nicole Vroon, de presentator, gaf ons de volgende informatie:

  • Nanotechnologie in het dagelijks leven:
  • Nooit meer ramen wassen, ja als dat zou kunnen! En wat heeft dat dan te maken met de nieuwste manier om kanker op te sporen, of de houdbaarheid van melk? De afgelopen jaren komen er hoe langer hoe meer producten op de markt die gemaakt zijn met nanotechnologie. Maar wat is dat dan precies? Welke mogelijkheden biedt deze techniek, maar ook, wat is de keerzijde ervan? In deze lezing wordt op eenvoudige wijze uitgelegd wat nanotechnologie is. Hoe maak je iets met nanotechnologie en waarom is nanotechnologie zo belangrijk voor Nederland en Limburg. Wat zijn de voordelen en nadelen van deze techniek, maar ook, hoe zit dat nu met die ramen?

Introducés zijn welkom. Zij betalen €2,50 entree.

 

Quote van de week:  Als u prijs heeft, hoeft u er geen kansspelbelasting over te betalen (Anneke en Lilian)

Hartelijke groeten.