De Etalage – week 49

Dé vereniging waar u graag lid van wilt zijn!

Beste KBO leden,

  • Afgelopen donderdag, 1 december, hebben wij in teams geprobeerd om quizvragen te beantwoorden. Het waren interessante en grappige vragen, afwisselend met geluiden, beelden of uitdagende teksten. Zo hebben we geleerd dat het voltooid deelwoord van stuiptrekken ‘’gestuiptrekt’’ is. Na de pauze werd de Mystery Guest en gezel onthaald met gepaste (Sinterklaas)liedjes en kon het raden naar naam en toenaam beginnen. Dat bleek nog niet zo gemakkelijk te zijn, maar werd uiteindelijk na een hint toch geraden. Verbazing alom!  Het team dat de naam geraden had kreeg een persoonlijke aubade van Sinterklaas en Zwarte Piet. Sinterklaas maakte ook het winnende team en de poedelprijs bekend. Tenslotte deed Sinterklaas waar hij/zij goed in is: het in het zonnetje zetten van enkele KBO leden met anekdotes uit hun persoonlijke leven. Dank u wel Sinterklaas en Zwarte Piet. Het was hartverwarmend. Ook hartelijk dank aan Maarten Heijnen en Igor Reintjens voor jullie inspanningen. We zien jullie graag nog eens terug. NB. Mooie teint heeft u Piet!
  • Komende donderdag, 8 december, gaan we met de bus naar Heinsberg, naar breifabriek Marciënne. Wij worden verwend met koffie en vlaai bij ontvangst, een leuke modeshow van de Kerstcollectie, en krijgen daarna de kans om in de bedrijfswinkel te shoppen. We vertrekken om 14.00u in Gronsveld aan de kerk en zijn rond 19.00u weer thuis. Opstappen in Rijckholt aan de kerk is ook mogelijk. Deelname kost €8,00 die u contant in de bus kunt betalen aan onze voorzitter. Tijdens de busreis wordt ook gevraagd wie na afloop wil dineren bij Restaurant de Grenedeer.  
  • Op 15 december zal onze laatste activiteit van dit jaar zijn. Wij sluiten het jaar af met ons jaarlijks Kerstdiner. Introducés zijn welkom. Het diner zal opgeluisterd worden door zang van ons KBO koor en verhalen of gedichten van enkele mannelijke leden. Het diner kost €12,50 voor leden en €15,00 voor introducés. Dranken zijn voor eigen rekening. Als u zich nog voor het kerstdiner wilt aanmelden, kan dit tot en met 8 december bij onze secretaris Anneke  (GSM: 06 121 454 39) of vice-secretaris Mieke (GSM: 06 536 36447).

 Attentie: Deze week ontvangt u het KBO-PCOB magazine.  Hierin treft u 2 nieuwsbrieven aan: de uitnodiging voor de Algemene ledenvergadering én de activiteitenplanning van 2023 tot aan de vakantie. Ook ontvangt u het blad Senioren Limburg. Wij adviseren u dringend om in dit blad op pagina 8 en 9 het artikel te lezen over de toekomstplannen van KBO Limburg.

 Quote van de week: Ik hou van lange, romantische reisjes… naar de truienafdeling (Auteur onbekend)

 Hartelijke groeten en tot ziens.