De Etalage – week 33

KBO Limburg Afdeling Gronsveld-Rijckholt

Senioren van Eijsden-Margraten opgelet!

Bent u 55 jaar of ouder en geïnteresseerd in ons lidmaatschap? Voor het jaar 2022 betaalt u nu nog 15 euro. Daar krijgt u nog 4 maal ons tijdschrift voor én korting op onze activiteiten. Zeker doen als u bedenkt welke activiteiten wij onze leden aanbieden! Voor uitgebreide informatie en foto’s verwijzen we u graag naar onze website: https://kbolimburg.nl/gronsveld-rijckholt

Beste KBO leden,

 • Afgelopen donderdag hebben we in het Dominicanenhofje, een heerlijk koele ruimte, mogen luisteren naar het betoog van onderwijzer en geestelijk verzorger Martien van Duijnhoven over het ouder worden. Deze lezing was een beschouwing op onze individuele levensweg in tijd en ruimte en spoorde aan tot reflectie. Deze reflectie en zijn waarde zal voor elke deelnemer persoonlijk zijn. en dus anders. Een ernstige en memorabele middag!
 • Komende donderdag, 18 augustus, gaan we Jeu de boules spelen. De weersverwachting voor die donderdagmiddag is ‘’bewolkt met 21 graden en mogelijk een bui’’. We gaan ervoor!. Zoals u weet zal gestreden worden voor een mooie oorkonde. U wordt weer verwacht bij Eetcafé Riekelt om 13.30u. Heeft u een Jeu de Boule set in bezit, neem deze dan mee. Het bestuur zorgt voor een aantal sets die geleend kunnen worden. Wij zien u graag terug, actief en sportief, eventueel mét centimeter.
 • Een week later, 25 augustus, tonen wij u een beroemde film, The Grand Budapest Hotel. Het is het verhaal van een conciërge van een chic hotel in zijn glorietijd. In de hoofdrol herkennen we Ralph Fiennes, die we ook hebben gezien in The English patient. Mieke, onze vice-secretaris, zal u in de pauze verwennen met wat lekkers.
 • Wij willen u nogmaals attenderen op een mogelijk recht op energietoeslag bij uw gemeente. Twijfelt u of u in aanmerking komt voor deze energietoeslag, kunt u telefonisch informeren bij Dhr. Neven op telefoonnummer 0434081944. Wacht niet te lang want de aanvraag moet voor 31 oktober bij de gemeente binnen zijn.
 • Wist u dat …..?:
  • Jeu de boules is niet de juiste benaming van deze sport. Petanque, c’est ca!
  • De bedenker van petanque is Jules Lenoir. Hij raakte verlamd en zocht vanuit zijn rolstoel naar een nieuwe sport.
  • Het drinken van een glaasje Pastis na een potje petanque wordt aanbevolen.

 

Hartelijke groeten en graag tot ziens.