De Etalage – week 17

Beste KBO leden,

  • Donderdag 21 april was een beweegactiviteit  om niet te vergeten. Na uitdagende loop- en buigoefeningen, gevolgd door een variatie aan oefeningen voor onze armen, werden wij in twee teams verdeeld. Wij kregen de opdracht om een treintje te vormen van 8 personen. We stonden achter elkaar, met telkens een bal tussen ons in. En daarna moesten we lopen, zonder de ballen te laten vallen. Het was in een woord hilarisch. Wat hebben we ons geamuseerd. Dank u wel FysioCare Maastricht. We kijken al uit naar de volgende beweegmiddag.
  • Komende donderdag, 28 april, hangt weer spanning en vertier in de lucht. Na de hersengymnastiek en de lichaamsbeweging van afgelopen middagen, wordt deze keer gezorgd voor vrolijkheid door middel van muziek-kienen. Op uw kienkaarten staan geen getallen, maar namen van liedjes. Wie heeft het eerst al zijn liedjes gehoord? Meezingen en dansen mag! Het gaat vooral om de gezelligheid. Wij verwachten u in de zaal van de Grenedeer om 13.30u. Deelnemen is déze keer gratis. Veel succes gewenst.
  • Een week later, op 5 mei, willen wij u een bijzondere film laten zien: La vache et le prisonier, met in de hoofdrol Fernandel. Het is een humoristische film over een krijgsgevangene die op reis gaat met een koe, op weg naar zijn vrijheid. Uiteraard wordt u weer getrakteerd op iets lekkers.
  • Attentie: Gratis je verkeerskennis opfrissen? We willen allemaal zo lang mogelijk blijven autorijden. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dat je mobiel blijft? Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan gratis meedoen met de VVN Opfriscursus Auto van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van de gemeente Eijsden-Margraten en in samenwerking met de KBO Gronsveld-Rijckholt organiseren we een VVN Opfriscursussen Auto voor de ervaren automobilist. Ook is er de mogelijkheid voor deelnemers aan deze cursus om zich aan te melden voor een individuele praktijkrit in de eigen auto. (geheel vrijblijvend) Verdere informatie hierover ontvang je tijdens de cursus. De cursus is op (je wordt beide dagen verwacht):Dinsdag 28 juni en 5 juli 2022 tijdstip 9.30 – 11.30 uur in Eijsden. Ben je boven de 55, een ervaren verkeersdeelnemer en inwoner van de gemeente Eijsden-Margraten en is dit iets voor jou? Meld je dan uiterlijk een week voor aanvang van de cursus aan via onderstaande link of bel tijdens kantooruren met 088-5248850. https://vvn.nl/opfriscursuseijsden-margraten Deelname is gratis, maar let op: vol=vol! Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een bevestiging met de locatiegegevens.

En dan weer de quote van de week:

  • Opzij, opzij, opzij,
  • maak plaats, maak plaats, maak plaats,
  • de kienkaarten liggen nu al klaar….
  • [auteur Herman van Veen, Anneke en Lilian]

Hartelijke groeten van ons allemaal.