De Etalage – week 16

Beste KBO leden,

  • Op witte donderdag hebben wij een spellentournooi gespeeld. We waren met 6 groepen. De groepen die rummikub speelden waren zeer geconcentreerd. De groepen die bezig waren met sjoelen daarentegen, lieten zich horen. Na afloop werden de kleurige prijzen uitgedeeld aan de groepswinnaars én de leden van het team dat het beste presteerde. Het was een geslaagde middag, die voor herhaling vatbaar is.
  • Aanstaande donderdag, 21 april, gaan we weer gezond bewegen. Herinnert u zich nog de laatste keer? We werden goed aan het werk gezet, door de fysiotherapeute van Fysio Care en haar helpers. Het ballenspel zal ons ook nog lang heugen. Denkt u weer aan gemakkelijk zittende kleding en schoeisel. Deze activiteit is toegankelijk voor alle senioren van de gemeente Eijsden-Margraten. Wij verwelkomen u graag bij restaurant de Grenedeer aan de Rijksweg in Gronsveld om 13.30u.
  • Een week later, 28 april, hangt weer spanning en vertier in de lucht. Na de hersengymnastiek en de lichaamsbeweging van afgelopen middagen, wordt deze keer gezorgd voor vrolijkheid door middel van muziek-kienen. Op uw kienkaarten staan geen getallen, maar namen van liedjes. Wie heeft het eerst al zijn liedjes gehoord? Meezingen en dansen mag! Het gaat vooral om de gezelligheid. Wij verwachten u in de zaal van de Grenedeer om 13.30u. Deelnemen is déze keer gratis. Dus veel succes gewenst.
  • Attentie: Gratis je verkeerskennis opfrissen? We willen allemaal zo lang mogelijk blijven autorijden. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dat je mobiel blijft? Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan gratis meedoen met de VVN Opfriscursus Auto van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van de gemeente Eijsden-Margraten en in samenwerking met de KBO Gronsveld-Rijckholt organiseren we een VVN Opfriscursussen Auto voor de ervaren automobilist. Ook is er de mogelijkheid voor deelnemers aan deze cursus om zich aan te melden voor een individuele praktijkrit in de eigen auto. (geheel vrijblijvend) Verdere informatie hierover ontvang je tijdens de cursus. De cursus is op (je wordt beide dagen verwacht):Dinsdag 28 juni en 5 juli 2022 tijdstip 9.30 – 11.30 uur in Eijsden. Ben je boven de 55, een ervaren verkeersdeelnemer en inwoner van de gemeente Eijsden-Margraten en is dit iets voor jou? Meld je dan uiterlijk een week voor aanvang van de cursus aan via onderstaande link of bel tijdens kantooruren met 088-5248850. https://vvn.nl/opfriscursuseijsden-margraten Deelname is gratis, maar let op: vol=vol! Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een bevestiging met de locatiegegevens.

En dan nu de quote van de week: Meer bewegen begint niet met meer sporten, maar met minder zitten (auteur onbekend).

 

 

Hartelijke groeten van ons allemaal.