De Etalage – week 15

Beste KBO leden,

  • Afgelopen donderdag hebben wij inderdaad een flitsende, onderhoudende, maar ook heel gezellige middag gehad. Wij waren verbaasd over hoe omvangrijk Heemkunde Vereniging Grueles geworden is (spreek uit als GROOLES). Er zijn ons inderdaad leuke anekdotes en wetenswaardigheden verteld. Vooral de oude gereedschappen en Gronsveldse woorden zorgden voor veel verbazing en hilariteit. Zelfs de oudere Gronsveldenaren onder ons wisten niet alle betekenissen. Na een quiz met 25 vragen werden een aantal winnaars beloond met een echte Grueles prijs. Graag willen we Frans hartelijk danken en een lans breken voor deze vereniging, die zijn grootste inkomstenbron heeft uit de verkoop van de 4-jaarlijkse periodiek “Grueles’’. Hoewel deze vereniging beschikt over een groot aantal vrijwilligers, blijven ook zij op zoek naar nieuwe en jongere vrijwilligers. Én niet alleen mannen!
  • Komende week, 14 april, op witte donderdag, hadden wij een ruilmiddag/rommelmarkt gepland. Daar bleek echter te weinig belangstelling voor. In plaats daarvan organiseren wij een spellentournooi. In groepen van 4 personen zal gestreden worden voor de titel van groepswinnaar. Die groepswinnaar wint een mooie prijs. Daarenboven gaan alle leden van het best presterende team naar huis met goud! ATTENTIE! U mag ook iemand die geen KBO lid is, maar wel goed is in spelletjes, meenemen om die teamprijs binnen te halen.
  • De week hierna, 21 april, gaan we weer gezond bewegen. Herinnert u zich nog de laatste keer? We werden goed aan het werk gezet, door de fysiotherapeute van Fys-O-Care en haar helpers. Het ballenspel zal ons ook nog lang heugen. Denkt u weer aan gemakkelijk zittende kleding en schoeisel. Deze activiteit is toegankelijk voor alle senioren van de gemeente Eijsden-Margraten. Wij verwelkomen u graag bij restaurant de Grenedeer aan de Rijksweg in Gronsveld om 13.30u.

Quote van de week: Talent wint wedstrijden, maar teamwork wint kampioenschappen (auteur onbekend)

Hartelijke groeten van ons allemaal.