De Etalage – week 46

Beste KBO leden,

• Op 11 november zijn we geïnformeerd over de mogelijkheden om thuis hulp te krijgen, en niet alleen in het huishouden of de tuin. Er zijn vele mogelijkheden om incidenteel, kortdurend of voor langere tijd ondersteuning te krijgen. We waren verbaasd over het brede aanbod van de Envida Ledenservice, alsook over de mogelijkheden van UwAssistent. In plaats van kijken naar een documentaire, hebben we na de pauze kennis mogen maken met allerhande hulpmiddelen die geleend, gehuurd of gekocht kunnen worden in de thuiszorgwinkel van Vegro. Uitleg hierover was verhelderend en werd met een grap en lach gepresenteerd. Wist u dat er elastieken veters bestaan? Eenmaal gestrikt worden onze schoenen plotseling instappers. Of wist u dat er een binnenhuisrollator bestaat mét dienblad? Of een telefoon met grote toetsen waar foto’s op staan? Ook werden we verrast met een goodybag (een tas met spulletjes) van de thuiszorgwinkel, waarvoor hartelijk dank. Bent u ook nieuwsgierig geworden? Uitgebreide informatie hierover vindt u op: www.uwassistent.nl, www.envida.nl/ledenservice en www.vergro.nl. Het advies om een WMO consulent uit te nodigen in verband met indiceringen, vergoedingen en PGB (persoonsgebonden budget) zullen wij graag volgen en in onze planning voor volgend jaar opnemen. Het was een levendige en interessante middag, waarin veel vragen werden gesteld. Het was ook een goede afsluiter van dit bewogen jaar.

• Mededeling: aangezien het aantal besmettingen bleef oplopen, hebben wij ervoor gekozen om te stoppen met activiteiten totdat het weer veilig lijkt. Dit betekent dat alle activiteiten tot januari 2022 geannuleerd zijn. In het tijdschrift van december treft u onze planning voor 2022 aan tot aan de zomervakantie, uiteraard onder voorbehoud. Medio december zullen wij inschatten of we inderdaad op 6 januari kunnen starten met onze snertwandeling en toost op het nieuwe jaar. Tot die tijd wensen wij u alle goeds, warme en gelukkige feestdagen en een goede gezondheid.

Quote van de week: Vrienden zeggen nooit vaarwel, maar tot ziens, net zoals bij de KBO

Hartelijke groeten van Lilian, Anneke, Jean, Mieke en Sonja.