De Etalage – Week 44

Beste KBO leden,

Afgelopen donderdag was onze herdenkingsbijeenkomst in aanwezigheid van een groot aantal familieleden. Het was mooi, zoals we samen stil zijn blijven staan bij onze naasten waar we afscheid van hebben moeten nemen. Het mooie vioolspel van twee violisten, de prachtige teksten en de serene sfeer maakten er een gedenkwaardige middag van.

Mededeling omtrent de coronaproblemen: hoewel we weer in onzekere tijden verkeren hebben wij besloten om onze activiteiten door te laten gaan. Pas als de overheid té beperkende maatregelen gaan opleggen, zullen wij besluiten om activiteiten aan te passen of te annuleren. We gaan kiezen voor maatwerk. De coronacheck blijft gehandhaafd omdat wij gebruik maken van een horecagelegenheid. Denkt u aan uw QR code. We kunnen altijd een controle verwachten.

Aanstaande donderdag, 4 november, houden we ons laatste filmhuis met de klassieker Once upon a time in the West. We zien Claudia Cardinale als vrijgevochten vrouw, Charles Bronson als wreker en Henry Fonda als slechterik! Maar vooral genieten we van de muziek van Ennio Morricone. Deze film duurt 2 uur en 30 minuten. Daarom zullen we twee keer na 50 minuten een pauze inlassen. We verwachten dat de middag duurt tot minstens 16.40u. Lilian heeft al gebakken en dat blijft een verrassing. Deze activiteit kan doorgaan omdat er genoeg ruimte is en mondkapjes geen probleem hoeven te zijn.

Quote van de week: Als iets me uit mijn pensionering had kunnen halen, dan zou het een film bij de KBO zijn geweest.

Een week later, 11 november, krijgen we informatie van Envida en Uw Assistent over de mogelijkheden om thuis hulp te krijgen tegen een gereduceerd tarief. Na een pauze zullen we kijken naar de documentaire ‘’Mijn ouders en ik, ik en mijn ouders’’ waarin we zien welke invloed ons ouder worden heeft op de relatie met onze kinderen.

Weer een week later, 18 november, hopen wij een uitstap te kunnen maken naar Losheimergraben in de Eifel. Wij bezoeken daar Ars Krippana, een prachtige tentoonstelling van kerstkribbes.

Het programma is als volgt:

    • 10.00u vertrek met de bus (opstaphaltes zijn afhankelijk van de herkomst van de deelnemers).
    • Via een mooie route rijden we naar Ars Krippana.
    • Daarna rijden we door naar Monschau, waar we het stadje op eigen gelegenheid mogen bezoeken of een bezoek kunnen brengen aan een glasblazerij (gratis)
    • Daarna rijden we terug naar Gronsveld, naar restaurant de Grenedeer om te eindigen met een 3-gangen diner.
    • De kosten van deze uitstap zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij 30 deelnemers kost het €51,50; bij 40 deelnemers kost het €45,50 en bij 50 deelnemers kost het €41,50 per persoon.

Wilt u graag meegaan op deze uitstap? Dan kunt u zich aanmelden voor woensdag 10 november bij Anneke (GSM: 06 121 454 39) of Mieke (GSM: 06 536 364 47).

Mocht deze activiteit niet door kunnen gaan zullen wij zoeken naar een alternatief.

Hartelijke groeten en tot donderdag.