De Etalage – Week 41

Beste KBO leden,

Afgelopen donderdag hebben we met nostalgie gekeken naar de zwart-wit film Casablanca, die in de vroege oorlogsjaren werd opgenomen. Ook het verhaal ging over de invasie van de Duitsers. Een flinke dosis romantiek, verzet en intriges gaven prachtige beelden. Het beroemde lied, As time goes by,  klinkt nog na in onze oren. Bij de koffie werden we getrakteerd op een zelfgebakken wafel. Het deeg werd gemaakt door Anneke, maar Willy heeft de wafels gebakken. Superlekker. Hartelijk dank daarvoor.

Komende donderdag was een lezing over het levenseinde gepland. Omdat hier weinig belangstelling voor was, is ons programma gewijzigd. U krijgt nu ook een lezing aangeboden maar het thema is: Amerikaanse begraafplaats te Margraten. Deze lezing wordt gegeven door dr. Ottenheijm, historicus. Hij zal ons vooral verhalen vertellen over de geschiedenis van deze begraafplaats. Deze lezing duurt ongeveer 1 ½ uur met een pauze. De middag zal ten vroegste rond 16.00u afgelopen zijn.

Een week later, 21 oktober, gaan we weer verantwoord bewegen o.l.v. een fysiotherapeut, met daarna onze sjoelmiddag. U had toch geen spierpijn de afgelopen keer? Zoals u weet gaat het weer om soepel bewegen en balans. Denk vooral aan gemakkelijke kleding en geschikt schoeisel.

Coronacheck: Deze blijft gehandhaafd. Omdat wij gebruik maken van een horecagelegenheid, worden wij geacht een coronacheck uit te voeren. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een QR code, belt u dan met Lilian (06 8100 3473). Zij heeft al enkele leden geholpen. U heeft uw BSN nummer nodig en uw postcode. We kunnen dit zelfs telefonisch regelen. Uiteraard is dit gratis voor onze leden. U kunt ook zelf bellen naar 0800 1421.

Quote van de week: ‘’Als geschiedenis meer tijd nodig heeft, dan schrappen we toch de koffie!’’ (afgeleid van een Loesje)

Hartelijke groeten en tot donderdag.