De Etalage – week 40

Beste KBO leden,

Afgelopen donderdag ‘’heb ver ’t oes goot laote sjmäoke’. Wat hebben we plezier gehad. Lekker gegeten, gedanst, zelfs de polonaise kwam langs, vrolijke muziek en volop ambiance. Een dikke pluim voor onze koks! Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Komende donderdag gaan we kijken naar de zwart-wit film Casablanca, een kaskraker uit 1942. Kent u ze nog, Humphrey Bogart en Ingrid Bergman? Herinnert u zich die beroemde kus? Deze film (en niet deze kus) duurt 1 ½ uur. Na 45 minuten zullen we pauzeren. Wij zorgen voor iets lekkers bij de koffie. Na afloop van de film kunnen we nog even napraten. De middag eindigt op zijn vroegst om 16.00u.

Een week later houden we een lezing over een ernstig onderwerp. We gaan het hebben over het levenseinde.

  • De bijeenkomst start met een algemene inleiding over het onderwerp levenseinde.
  • Daarna wordt de groep verdeeld in kleine groepjes van max. 8 personen. Elke groep gaat met elkaar in gesprek over het levenseinde onder leiding van een ervaren gespreksleider. Mogelijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld de eigen wensen of ervaringen rondom het levenseinde, of onderwerpen als palliatieve sedatie, euthanasie e.d.
  • Mochten er na afloop deelnemers zijn die aangeven dat ze toch nog verder willen praten, dan kan dit altijd 1 op 1 met een van de gespreksleiders. Zij kunnen hiervoor een aparte afspraak maken. De duur van de bijeenkomst wordt bepaald aan de hand van de gesprekken die plaatsvinden.
  • Na afloop krijgen de deelnemers een uitgebreide brochure mee met informatie over een scala aan onderwerpen die te maken hebben met het levenseinde.
  • Aanmelden is noodzakelijk. Vol is vol. Er kunnen maximaal 24 personen deelnemen!
  • Als er meer aanmeldingen zijn, kunnen we deze bijeenkomst nog herhalen.
  • Bel naar Anneke (GSM: 06 121 454 39) of Mieke (GSM: 06 536 364 47).

Coronacheck: Deze blijft gehandhaafd. Omdat wij gebruik maken van een horecagelegenheid, worden wij geacht een coronacheck uit te voeren. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een QR code, belt u dan met Lilian (06 8100 3473). Zij heeft al enkele leden geholpen. U heeft uw BSN nummer nodig en uw postcode. We kunnen dit zelfs telefonisch regelen. Uiteraard is dit gratis voor onze leden. U kunt ook zelf bellen naar 0800 1421.

Fijn dat u met ons meespaart bij de Plus in Eijsden. We hebben al heel wat sponsorpunten gekregen en staan nu op plek 34 van de 63 verenigingen. Dat belooft wat! Ga vooral door.

Ook kunnen we mee gaan doen met Rabo ClubSupport. Vanaf 4 oktober kunnen we stemmen. Dit jaar kunnen leden van Rabobank stemmen op 3 clubs. Selecteer in het overzicht van deelnemende clubs drie favorieten en stemmen maar! Denkt u hulp nodig te hebben. Vraag aan iemand die u vertrouwt om u te helpen. Dinsdag 9 november wordt de uitslag bekend gemaakt. Mogen we weer op u rekenen?

Quote van de week: ‘’Hoewel velen wijs zijn in het Latijn, zijn ze meestal grote dwazen in de romantiek (Balthasar Gracián, Spaanse Jezuït en filosoof, 1601-1658.)

Hartelijke groeten en tot donderdag.