De Etalage – week 38

Beste KBO leden,

Met veel plezier laten we u weten dat we inmiddels een aantal nieuwe leden hebben gekregen. Hartelijk welkom allemaal!

·       Afgelopen donderdag hebben wij een gezellige kien-middag gehad. In 5 rondes werden telkens 3 kleinere prijzen en 1 hoofdprijs gewonnen, waaronder 2 keer een kans op het grote geld. Deze kien-prijzen werden door ons gekocht bij de lokale ondernemers. Opvallend was dat veel prijzen vielen in de achterste helft van de zaal. De olympische gedachte bleek springlevend.

·       Aanstaande donderdag 23 september gaan we bewegen op een gezonde manier. Dit gebeurt onder leiding van een fysiotherapeut van Fysiocare Maastricht, die gewend is om groepen senioren persoonlijk te begeleiden. In het kader van een gemeentelijke subsidie is deze activiteit gratis toegankelijk voor alle senioren in de gemeente Eijsden-Margraten. U zorgt voor geschikt schoeisel en gemakkelijk zittende kleding.

·       Onze planning van de beweeggroepen is afhankelijk van het aantal deelnemers. Wij verwachten u allemaal om 13.30u. We starten met de eerste groep om 14.00u en met de tweede groep om 14.45u. Na een pauze blijven we in beweging door in de wintertuin nog een uurtje te gaan sjoelen. Wij denken dat de middag duurt tot +/- 16.45u.

·       Een week later, 30 september, houden wij een Limburgse middag. U kunt genieten van typisch Limburgse gerechten en drankjes. Wij mogen ons verheugen op live accordeonmuziek. Uw bijdrage aan deze middag is €12,50 (€15,00 min €2,50 uit de clubkas). Aanmelden is verplicht. Bel naar Anneke (GSM: 06 121 454 39) of Mieke (GSM: 06 536 364 47)

·       Coronacheck: Deze blijft gehandhaafd in afwachting van het advies van de KBO Limburg. Wij adviseren u om tóch uw QR code (het zwart-wit blokjespatroon) aan te vragen. Dat kan relatief gemakkelijk. U kunt gratis bellen naar  0800 1421. Men zal vragen naar uw BSN nummer en postcode. Uw BSN nummer vindt u op uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. U krijgt uw papieren QR code dan binnen enkele dagen thuis gestuurd.

·       Nieuwsbrieven: Voor onze leden die (nog) niet internetten: KBO Limburg heeft een interessante brochure over “Senioren en Veiligheid”. Heeft u interesse in deze brochure kunt u dat melden bij Anneke of Mieke. Wij zorgen dan dat u de papieren versie krijgt.

Vraag: Als slapen een sport is, is ochtendhumeur dan een sportblessure?

Een sportieve groet en tot donderdag.